Adunan:
1. 1 biji telur
2. 2 cawan tepung gandum
3. 2 sudu minyak masak
4. 1 tin susu sejat
5. 1/4 cawan gula
6. Secubit garam
7. 1 sudu kecil baking powder
8. 1 sudu kecil soda bikarbonat
9. Sedikit pewarna kuning telor
Toping:
1. Gula
2. Jagung creamer
3. Kacang tanah yang disangai dan ditumbuk sesuka hati
Cara:
1. Masukkan semua bahan adunan dalam blander dan kisar sampai sebati.. Kalau pekat sangat, masukkan air sesudu demi sesudu sampai rasa ok.. Nak cakap pon tak reti tapi janji adunan tak pekat sangat dan tak cair sangat..
2. Cairkan butter dalam kuali leper. Api mesti slow mlow.
3. Tuang adunan secukup hati.
4. Letaklah topping sesuka hati.
5. Tunggu masak lepas tu lipat 2 dan angkat.
6. Bolehlah dimakan..
Memang puas hati.. Nyum3.. Selamat mencuba!! ;p
No comments:
Post a Comment