Sunday, 6 October 2013

Resepi kek cheese lapis biskut empat segi..


Biasanya biskut empat segi (cracker) kita buat cecah ngan air teh atau milo je kan.. Tapi kali ni kita nak makan dengan cheese.. Senang je nak buat kek ni.. Yang pandai pun boleh jadi pandai.. Nampak cam messy je kan.. tp sedap.. Dijamin!! Ni dah kali kedua cik yaya buat..

Bahan-bahan
A
250 g cream cheese
1 cwn whipping cream
3/4 cwn susu pekat manis
B
air susu/ air kopi/ atau sebarang air berperisa  (suam)
biskut empat segi

Cara-cara
1. Satukan bahan2 A and pukul hingga sebati
2. Untuk bahan B, rendamkan biskut dalam air selama 3 saat.
3. Lapiskan bahan A dan B sehingga habis.
4. Masukkan dalam peti sejuk (icebox) selama semalaman.
5. Potong n boleh ngap!

Kat bahagian atas kek dalam gambar kat atas tu, cik yaya letak blueberry filling. rasa masam2 sikit.. ada yang letak nestumlah, serbuk kokolah.. ikut le kegemaran masing2.

Selamat mencuba!!

No comments:

Post a Comment